Den meningsfulde oplevelse

Slides fra oplæg i Thisted d. 24. februar 2012. Tak for en hyggelig dag. Kenneth

Leave a comment

Kold Hawaii

Cold Hawaii

På kysten ved Klitmøller blev der i 2010 afholdt Kia Cold Hawaii PWA World Cup i surfing. Dette er en kort introduktion til begiveheden:

Leave a comment

Opskrifter

Her er opskrifter på Mojito og Sangria

MOJITO
6 cl. lys rom
4-6 mynteblade
1 tsk. rørsukker
4 limebåde
Danskvand
Isterninger

Kom sukker, limebåde og myntebladene ned i et glas, og mas blade og limebådene, så alt saften kommer ud af dem.
Tilsæt resten af ingredienserne og server drinken.

SANGRIA
1 flaske spansk rødvin
1 dl brandy
skallen og saften af en citron
en lille hel kanel
1 til 2 flasker danskvand.

Det hele undtagen danskvand blandes sammen. smag evt til med sukker.
Det stilles til afkølling i et par timer og inden servering tilsættes danskvand, is og appelsin- og citronskiver.

Leave a comment

ÜberkommenTagetor om BlueSkyMallorca

ÜberkomenTagetor1

Leave a comment

Contemporary Art og en kvinde ved navn Magdelena

I den lille by Andratx en halv times kørsel fra Palma ligger CCA Andratx – et kunstcenter dedikeret til Contemporary Art. Centeret blev bygget i 2001 af de danske galleriejere Jacob og Patricia Asbæk og rummer foruden store udstillingslokale lejligheder, som stilles til rådighed for kunstnere. Den kæmpestore bygning er tegnet af den mallorcinske arkitekt Jamie Bastard og ligger smukt med bjergene som baggrund.

Magdalena March er manager på CCA Andratx og tager selv del i den daglige gang på kunstcenteret. Hun er født på Mallorca og er opvokset med lange somre i sommerhuset med bedstemoren. Efterhånden som turisterne fik øje på Mallorca kunne familien leje sommerhuset ud og på en måned tjene det samme, som faderen tjente på 2 år. Nu fik somrene med bedstemoderen ende, og selvom Magdalena længes tilbage til sommerhuset, er hun fuldt klar over, at pengene har gjort det muligt for hende at få en uddannelse og har betalt for hendes hus, bil og livsstil – et dilemma som tydeligt er en del af hende.

Kunstcenteret i Andratx er helt sin egen. Hele finansieringen er privat, og på en måde er formålene filantropiske. Formålet ikke nødvendigvis at tjene penge men at skabe smukke rammer for moderne kunst, at give kunstnerne et sted, hvor de kan udfolde sig og skabe  et sted, hvor mennesker kan møde kunst.

CCA Andratx arrangerede på et tidspunkt en kunstner til at lave kunst sammen med børn. Samme kunstner havde tidligere været en del af at et lignende projekt i Palma, hvor ingen eller meget få børn dukkede op. Det arrangement havde været gratis, men Magdalena ville ikke ligge lokaler og personale til gratis, så hun satte en pris på 50 euro. Resultatet blev, at det strømmede ind med børn fra velhavende familier, som udfoldede sig kunstnerisk, mens deres mødre benyttede kunstcenterets café – med andre ord en succes. En forklaring på dette kunne være opfattelsen af, at kvalitet koster.

Vi tog fra CCA Andratx med en fornemmelse af at have oplevet noget unikt. Magdelena havde givet os en meget personlig beretning fra livet på Mallorca med turisme, kunst, politik og CCA.

Leave a comment

“A Bohemian – I’m not!!!”

Kunstneren David Templeton foran hans portræt af digteren Robert Graves.

I Deiá bor der en boheme, -selvom han ikke selv opfatter sig som en sådan.

Billedkunstneren David Templeton har boet i Deiá siden 1978. Han har oplevet hvordan byen har udviklet sig igennem 3 årtier og fortæller levende og fabulerende om “The Heydays of Deiá”.

Hør David  fortælle om hvordan hr. og fru Templeton blev modtaget i Deiá her.DT1 

Deiá har dannet ramme om Davids liv siden da og han har oplevet hvordan stedets magi har dannet ramme om tableauer og drama som i en græsk tragedie. Deiá er noget særligt og har en særlig tiltrækning. Hør David fortælle om Deiá som amphieteater her.DT2

 

Med tiden har dette særlige sted trukket flere og flere mennesker til. Markedsføringen i britiske og tyske medier som et paradis på jord har tiltrukket flere og flere mennesker som ikke selvstændigt bidrager til stedets magi og kreative sammenhold, men snarere profiterer af andres kreativitet . David Templeton Blog MP3

 

Det er “businesspeople” der kommer til byen. Kreativitet bliver til underholdning. Det fælles overskygges af det private – Og det er pengene der styrer udviklingen.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Fredag den 30 september 2011-09-30

Fredag den 30 september 2011-09-30

 

Ambitionen var at skrive et indlæg i denne logbog dagligt.  Min tid og energi er gået med at få holdet og studieturen til at fungere både socialt og fagligt. For at sige det mildt har det været en uventet stor opgave. Størrelsen af denne udfordring gør det blot endnu mere påtrængende at få nedfældet og diskuteret vores erfaringer.

Der er så meget jeg kan fremhæve både positivt og negativt, men det der helt overordnede som har præget turen indtil videre har været frustration og sure miner og samtidig arbejdsomhed, for at få det hele til at gå og finde løsninger både socialt og fagligt.  Jeg
har selv brugt utrolig med energi til at finde årsager til den udtalte frustration som præger mange på turen.  Her er mine bud på hvad frustrationen er udtryk for.

Sammenligner jeg med studieturen med bornholmerne, har målsætninger med denne tur været færre men klarere.  Det har betydet at opgaverne har været tydeligere, men samtidigt også tydeligere når man ikke lykkedes fuldt ud. Det skaber frustration ikke at lykkedes.

Vi er alle i varierende grad utrygge ved at gå ind i en ny og ukendt sammenhæng og sætte en dagsorden. En rejse til et fremmed samfund og kultur, og samle empirisk materiale tror jeg er angstprovokerende i varierende grad.

Der har måske på holdet været en forventning om at studieturen til Mallorca havde samme form som bornholmerturen. De 2 studieture er vidt forskellige. Bornholm var slå ørerne ud og lær. Mallorca er ”definer hvad du vil vide og find ud af det”  Selvfølgelig  understøttet af fælles arrangementer og værktøjer.

Holdet er lille, vi er 10 personer, der skal ikke være mange frustrerede miner før det påvirker stemningen på hele holdet.

I kender mig dårligt hvis I ikke samtidigt ved at jeg har brugt utroligt meget tid på at granske hvor jeg selv har svigtet eller kunne have gjort ting anderledes. Havde jeg haft den erfaring jeg har nu, skulle vi selvfølgelig have forholdt os til ovenstående liste. Forberedelsen og kommunikationen skal forbedres. Målsætninger måske være endnu færre.  Det er en ringe trøst, men jeg har med denne tur sammen med jer skabt et rigtig godt grundlag på at udvikle kommende studieture.  Derudover har vi som hold på
denne tur skabt et godt udgangspunkt for at tage fat i problemer som under alle
omstændigheder vil komme op til overfladen i løbet af uddannelse.

At sætte rammerne for og gennemføre et kvalitativt interview
er svært og skal trænes

Der skal findes gruppesamarbejdsformer der er konstruktive
og skaber synergi frem for konflikt.

Vi skal erkende, at man som MOL studerende selv er ansvarlig
for sin uddannelse. Undervisningen understøtter, sætter rammer og giver
værktøjer. Det er op til jer selv at udfylde disse rammer med meningsfuld
viden, og projekter der kan bringe jer og jeres virksomhed videre.

Modtager meget gerne kommentarer

2 Comments

En samtale med to iværksættere

Astrid og Anthony har opbygget noget enestående på Malloca – SkyBlueMallorca – og her har I nogle små klip fra vores samtale med dem på en solbeskinnet bænk lidt udenfor Palma.

Starten gik for 7 år siden – internettet var næsten ikke-eksisterende for markedsføring af restauranter: SB1

SkyBlue giver de små virksomheder en onlinestrategi: SB2

Og alle efter samme model: SB3

Astrid og Anthony har besøgt mere end 1000 af øens 2500 restauranter: SB4

Og hvad får restauranterne ud af at være en del af netværket: SB5

Google kommer forbi hver 3. minut: SB6

Keep it simple: SB7

Næsten ingen ved, at der er 3-400 lokale vine på øen: SB8

Hvis de da bare arbejdede sammen: SB9

Et uventet netværk opstod: SB10

Du må fokusere: SB11

Lidt om ønskerne for SkyBlue: SB12

Og hvor Mallorca er på vej hen: SB13

Leave a comment

Tramuntana Tours

I Port Sollér ligger Tramuntana Tours, som Andy Mitter ejer. Vi har besøgt ham og spurgt ham om hans firma. Han har fået den ide, at udvide sin virksomhed med at udleje el-cykler.

Det overrasker os, at det lige er el-cykler han vil fokusere på, da vi ikke selv forestillede os den mulighed i det her område.

Hans ide er et udtryk for, at han innoverer sin virksomhed og at han ser et behov for at tænke i nye målgrupper.

Hør Andy fortælle om sin ide, som han fik fra en dansker:

Klik her for at høre interviewet

Leave a comment

Undersøgelsesdesign og udvikling af læringsblog

Leave a comment