Fredag den 30 september 2011-09-30

Fredag den 30 september 2011-09-30

 

Ambitionen var at skrive et indlæg i denne logbog dagligt.  Min tid og energi er gået med at få holdet og studieturen til at fungere både socialt og fagligt. For at sige det mildt har det været en uventet stor opgave. Størrelsen af denne udfordring gør det blot endnu mere påtrængende at få nedfældet og diskuteret vores erfaringer.

Der er så meget jeg kan fremhæve både positivt og negativt, men det der helt overordnede som har præget turen indtil videre har været frustration og sure miner og samtidig arbejdsomhed, for at få det hele til at gå og finde løsninger både socialt og fagligt.  Jeg
har selv brugt utrolig med energi til at finde årsager til den udtalte frustration som præger mange på turen.  Her er mine bud på hvad frustrationen er udtryk for.

Sammenligner jeg med studieturen med bornholmerne, har målsætninger med denne tur været færre men klarere.  Det har betydet at opgaverne har været tydeligere, men samtidigt også tydeligere når man ikke lykkedes fuldt ud. Det skaber frustration ikke at lykkedes.

Vi er alle i varierende grad utrygge ved at gå ind i en ny og ukendt sammenhæng og sætte en dagsorden. En rejse til et fremmed samfund og kultur, og samle empirisk materiale tror jeg er angstprovokerende i varierende grad.

Der har måske på holdet været en forventning om at studieturen til Mallorca havde samme form som bornholmerturen. De 2 studieture er vidt forskellige. Bornholm var slå ørerne ud og lær. Mallorca er ”definer hvad du vil vide og find ud af det”  Selvfølgelig  understøttet af fælles arrangementer og værktøjer.

Holdet er lille, vi er 10 personer, der skal ikke være mange frustrerede miner før det påvirker stemningen på hele holdet.

I kender mig dårligt hvis I ikke samtidigt ved at jeg har brugt utroligt meget tid på at granske hvor jeg selv har svigtet eller kunne have gjort ting anderledes. Havde jeg haft den erfaring jeg har nu, skulle vi selvfølgelig have forholdt os til ovenstående liste. Forberedelsen og kommunikationen skal forbedres. Målsætninger måske være endnu færre.  Det er en ringe trøst, men jeg har med denne tur sammen med jer skabt et rigtig godt grundlag på at udvikle kommende studieture.  Derudover har vi som hold på
denne tur skabt et godt udgangspunkt for at tage fat i problemer som under alle
omstændigheder vil komme op til overfladen i løbet af uddannelse.

At sætte rammerne for og gennemføre et kvalitativt interview
er svært og skal trænes

Der skal findes gruppesamarbejdsformer der er konstruktive
og skaber synergi frem for konflikt.

Vi skal erkende, at man som MOL studerende selv er ansvarlig
for sin uddannelse. Undervisningen understøtter, sætter rammer og giver
værktøjer. Det er op til jer selv at udfylde disse rammer med meningsfuld
viden, og projekter der kan bringe jer og jeres virksomhed videre.

Modtager meget gerne kommentarer

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fredag den 30 september 2011-09-30

 1. abuck says:

  Er der mon andre end Tage, der synes at det har været en uventet stor opgave at få holdet og turen til at fungere? Eller spurgt på en anden måde: Har vi alle gjort os umage for at få tingene til at fungere?
  Jeg har været træt, sulten, frustreret og næsten ædt en af mine medstuderende (Undskyld Steen – men det har vi jo klaret) og jeg har ligesom Tage overvejet, hvad jeg kunne have bidraget med for at få det til at fungere. På dag 4. fandt jeg endelig ud af at tage en ekstra mad med, jeg fandt også ud af at jeg skulle være blevet hjemme i går aftes og brugt tiden til at ”kalibrere” mig selv efter endnu en hel travl dag i marken. Jeg har lært faglige og “gruppe”ting men min konklusion er, at jeg måske skal regulere mine ambitioner for, hvad der er mulig. Det kan jeg ikke stille andre til ansvar for og jeg kendte jo det planlagte program.
  Men det er krævende at lære, og det er provokerende at blive bragt i situationer, som er uoverskuelige, men jeg synes nu alligevel at det er risikoen værd. Jeg kan jo højest lære noget nyt.

  Annette Buck

 2. jlundme says:

  Kaos er ok – bagefter.
  Jeg tror, at jeg har fået en god start på en læring om interviewteknik, og jeg føler mig priviligeret i forhold til de mennesker, jeg har mødt på øen – ene og alene pga dem, har jeg lyst til at vende tilbage.
  At der skulle være en underliggende konflikt omkring københavneri tror jeg simpelthen ikke på.
  Tak for turen, og lad os få lidt flere Mohitos næste gang.

Skriv et svar