Skip to content

Categories:

Torsdag: I regnens og stjernernes tegn

Tage og Karen-Margrethe indledte dagen med en ½ times morgenløbetur langs strandpromenaden. Tage løb hurtigst, men Karen-Margrethe kom først tilbage til hotellet…

Hotellets pragtfulde morgenmad blev nydt med sædvanlig fantastisk betjening, frisk presset juice og et varieret udbud af morgenmadsprodukter.

Belært af erfaringer kørte vi afsted fra hotellet i god tid for at nå frem til dagens første programpunkt: et besøg på Mallorcas Universitet – Universidad de las Islas Baleares. Et besøg, hvor hele MOLLY-gruppen deltog.

Universitet har ca. 14.000 studerende, fordelt på hoveduniversitetet på Mallorca og de to tilhørende aafdelinger på Menorca og Formentera.

Vi blev introduceret til et projekt, RESET, der har løbet i et års tid, og som tager udgangspunkt i at fremme virksomhedernes kultur og kreativitet. Der er fokus på vækst, og på hvordan man kommer fra idé fase til et egentligt projekt.

Universitetet har stor fokus på at understøtte entreprenør-ånden blandt de studerende. Allerede efter første år, bliver de studerende konfronteret med, hvad de vil lave efter studiet. Afhængig af, hvor langt de er kommet i ”selvstændighedsfasen” er der lavet programmer som ”foster programmes”, ”growth programmes” og ”Support programmes”.

Universitetet satser også på en særlig linje som ”Technical Developers”. Satsningen har været i gang i fire år og er støttet af regeringen. Målet er at styrke den teknologiske udvikling i en virksomhed. De studerende bliver tilknyttet en virksomhed i op til et halvt år, hvor de får til opgave at analysere virksomheden og komme med et forslag til en teknologisk udviklingsplan for virksomheden.

I løbet af de sidste tre år har der været udsendt 63 ”teknologiske udviklere” fra universitetet, og der er genereret 152 innovationsprojekter.

Ønskes yderligere oplysninger, kan Pep Lluis Pons Hinojosa kontaktes for yderligere information på pep.pons@uib.es

Universitetet fremhæver, at Mallorca er et virkeligt laboratorium for turismeforskning: 40 % af øens indkomst kommer fra turismen og 80 % af øens beskæftigelse er relateret til turismen. Universitetet har således også lige haft 25 års jubilæum på verdens første turisme-universitetsuddannelse.

Universitetet har i dag tre masteruddannelser inden for turisme: Master of Tourism Planning, Master of Tourism Management og Master in Tourism and environmental economics (MTTE). Sidstnævte ligger under afdelingen for ”Applied Economics”, og betegnes som universitetets ”star master”.

En hel masteruddannelse (60 ECTS points) på UIB koster 1.200 Euro. Resten, ca. 80 %, betales via offentlige og private tilskud.

Læs mere om universitetets masteruddannelser på www.uib.es/master .

Vi fortsatte med et besøg på Mallorcas Hotel- og Serviceskole, der ligger i tilknytning til universitetet.

Her blev vi modtaget af en meget inspirerende Roger Andrews, der forstod vores behov for kaffe m.v.

Så, da vi havde fået tilfredsstillet de fornødne behov, talte han sig selv og os varme om dels Turistfakultetet med 6-700 studerende og Hotelfakultetet med ca. 500 studerende. De sidstnævnte var lette at genkende på gangene, da de gik i uniformer.

Roger Andrews viste os rundt i de forskellige læringsmiljøer: køkkener, restauranter, laboratorier, kølerum m.v. Det betød, at vi skulle iføre os fine, hvide kitler, for at minimere bakterieudvekslingen.

”Eating out is an art where you need professional help”, var en af hans konstateringer og forklaringer på, hvorfor det er så vigtigt at får uddannet restaurationspersonalet. Folk skal have hjælp til at få sammensat den rette spisemenu og vinmenu!

Roger Andrews orienterede om den seneste undersøgelse af betydningen af den lange siesta: Når man spiser maden over lang tid, får man ikke problemer med kolesterolet – uanset hvad man spiser!!!

Denne viden var god at have, da vi skulle spise frokost på UIB. Vi troede, det var forudbestilt, men nej: Vi havde mulighed for at bestille a la carte. For at gøre det så smidigt som muligt fik alle en nærende suppe til forret, struds som hovedret og en velsmagende kage til dessert. At betale: 12,50 Euro, hvilket må siges at være billigt.

Tju-haj tilbage til hotellet og skifte til gode vandresko og vindtæt tøj – for så at blive taget med på en fantastisk byvandring gennem Palmas down town, up town og forskellige kvarterer. En oplevelsesrig rejse gennem byens romerske, arabiske, muslimske, kristne og jødiske bygninger, monumenter, gårdhaver og kvarterer.

I silende regn gik vi tilbage til hotellet for at samle kræfter til aftenens besøg på Mallorcas planetarium og observatorium. Aftensmad blev der ikke tid til. Karen-Margrethe havde sørget for ”overlevelseskiks”, blev indtaget i bilen.

Vores gruppe var igen fremme som de første….

Og vi nåede med fra begyndelsen af rundvisningen og forklaringerne på universets opstandelse og de forskellige meteorers nedfald.

Vi så en fantastisk astronomi-film på et kuppelformet lærred. Helt ud over det sædvanlige. Vi glemte helt, at vi var sultne og følte os meget små i det store univers. MEGET små!

Så kan vi lære det: Miguel afsluttede aftenen med at annoncere ”Students on the run” fredag morgen kl. 7.30.

Det var sandt at sige en torsdag i regnens og stjernesnes tegn.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.